22 Haziran 2010 Salı

Yasakmeyve Dergisinin 44. sayısı

Enver Ercan tarafından yayınlanan 2 aylık Yasakmeyve Şiir dergisinin Mayıs-Haziran 2010 sayısı(44) Metin Üstündağ yani Met Üst şöyleşisi ile başlıyor. Dergide ayrıca Metin Üstündağ’ın 3 şiiri var. İşte bu şiirlerden birisi:


Bir Şair Fazla Ürkek

Manayla bozmuş kafayı
bir şair fazla ürkek

ancak yazdığı şiirlerde jön olan
ve fakat gerçek hayatta ise
hep jönün arkadaşı

sesinde bir dost fonu
sever durur cüssesini

buharlı doğu
ya da şişede maket gemi
bir şair fazla ürkek
insan derecesinde acemi
kelimeleri tırnak içinde yer

kurduğu dizelere
yalnızlık kokusu sinmesin diye
zahir sakız çiğner

Enver Ercan'ın Metin Üstündağ ile yapmış olduğu söyleşi tahmin edeceğiniz üzere şairlerle yapılan klasik şöyleşilere benzemiyor. Örneğin Enver Ercan'ın ilk sorusu şöyle:

"Apartman Haikuları'nı okurken bizim apartmanın derleriyle uğraşıyordum. Bu kış çok yağmur çamur oldu ve bizim binanın dış duvarları dayanamadı, bütün duvarları kabarmış durumda. Tamir şart. Şart da apartman yarı tarihi olduğu için bir sürü bürokratik işlem gerekiyor ve biz işin içinden çıkamıyoruz. Sizin apartmanda durum nasıl?"

Bu soruya Metin Üstündağ'ın cevabı şöyle oluyor:,

"Apartman hayatı eskiden lüks ve özel bir seçenekken, zamanla bir kuşatılmışlık bir sıkışmışlık hali olmaya başladı. Beton kutular içinde selamsız sabahsız geçiyor günlerimiz. Yeşil, tahta ve organik hayatı özlüyoruz. Aprtman Haikuları bu hayat tarzına bir misilleme. Buradaki apartman imgesi zaman zaman memleket ve başka göndermelerde de bulunuyor. Bizim apartmanda işler yolunda gitse bile memlekette bütün işler karışık."

10 TL'ye satılan yasakmeyve dergisini belli başlı kitapçılarda bulabilirsiniz. Doğal olarak Türkiyede yayınlanan bütün dergi ve kitaplardan haberimiz olmuyor. Burada(eylül ayı ile birlikte yeni domian'de...) duyurmamızı istediğiniz dergi ve kitaplarınız varsa bize gönderebilirsiniz.

İşte adresimiz:
Memik Yanık
Cemalpaşa Mah. Rona Apt. No:15/11 Adana
Telefon: 322-459 71 80, 532-316 06 23

Hiç yorum yok: