14 Haziran 2010 Pazartesi

Martin Eden - Ceren Bağışlar

Daha önce işaret ettiğimiz gibi eylül ayı başında yeni bir domain edinip eski adanasanat.com'un misyonunu devam ettireceğiz. Bu geçiş sürecinde size buradan ulaşacağız. Burası blog olarak kullanılmaya uygun olduğu için zaman zaman kısacık metinlere yer vereceğiz. Tabi zaman buldukça adanasanat.com arşivinin bir kısmını burada sizinle paylaşacağız. Gelelim yazının başlığına:

Bugün Cumhuriyet Gazetesinin sitesinde Martin Eden hakkında yazılmış bir makaleye rastladım. Ceren Bağışlar tarafından yazılan bu metin sanırım Cumhuriyet Gazetesinin Kitap ekinde yayınlanmış. Kendimi çok zorlamama rağmen yazının tümünü okuyamadım. İşte size sözünü ettiğim yazıdan bir cümle:

Öyle ki toplumsal yapıdaki adaletsizlik ve hak paylaşımından nasibini alamamışlık, ülkedeki yoksul insanların sayısının gün geçtikçe artmasına neden oluşturarak, sınıfsal bilinçten yoksun ve çelişkilerle dolu bir toplum yapısında, ezilenlerin dramlarına gün geçtikçe daha da fazla sahne olmuştur.

 http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=146814

Bence Ceren Bağışlar kolay okunmanın temel kuralına uymalı ve bir cümleye çok şeyi sığdırmaya, bir cümlede birden fazla şeyi anlatmaya kalkışmamalı.

Hiç yorum yok: