6 Mart 2011 Pazar

Interview - Görüşme Filmi


Yakın bir zamanda sipariş ettiğim fimlerden birisi Interview - Görüşme adlı filmdi. Filmin DVD’sini test etmek üzere sürücüye takıp kısa bir süre izleyince film hemen sardı. Bunun üzerine evin projeksiyonlu odasına geçip filmin tümümü bir oturumda izledim. Bol konuşmalı film dublaj olmasaydı çok dikkatli olmak gerekirdi. Filmin senaryosu sanki tiyatro oyunundan yola çıkılarak hazırlanmış. Film bol konuşmalı büyük bir kısmında sadece 2 kişi rol alıyor olsa bile temposu oldukça yüksek.

Filmin konusu hakkında biraz bilgi verelim: Filmin erkek kahramını daha çok siyasetçilerle söyleşiler yapan, siyaset odaklı bir savaş muhabiri. Gazetecimiz artık eski formunda değildir, gazeteci olarak etkisini kaybetmeye başlamıştır. Kadın kahraman ise korku filmlerinde ve sitcom türü dizilerde oynayan güzel bir sarışın. Erkek kahraman ile sinema oyuncusu bu sarışınla şöyleşi yapmak üzere buluşuyorlar. Bu görüşme başlar başlamaz film tempo kazanıyor. Beni dinlerseniz Interview–Görüşme filminin DVD’sini bir şekilde edinip izleyin.
Değişik sitelerde görebileceğiniz filmin tanıtım metni şöyle: "Bir savaş muhabiri olarak isim yapan Pierre, kendisine kızgın olan editörünün verdiği yeni işten hiç hoşlanmamıştır. Amerika’nın en ünlü pembe dizi yıldızı Katya ile bir röportaj yapması gerekmektedir ancak Pierre’in Katya hakkında hiçbir bilgisi yoktur. Bu iki zıt kutup buluştuğunda, Pierre’in küçümseyici, katı politik dünyası ve Katya’nın yüzeysel şöhret dünyası şiddetle çarpışır.

Ancak her şey göründüğü gibi değildir. Birbirlerine giderek daha özel itiraflarda bulunan bu iki yaralı insanın bağı kuvvetlense de, bazı gerçeklerin ortaya çıkması türlü aldatmacaları aydınlığa kavuşturacaktır. İkilinin tutku ve gizem dolu atışmaları, perçinleyen bir sürpriz sona varacak ve kimse bu satranç oyununda başladığı noktada kalmayacaktır.
"