4 Mart 2011 Cuma

High Fidelity Filmi

Budan birkaç yıl önce dar bir zamanda Stephen Frears'ın yönettiği High Fidelity-Sensiz Olmaz filmini parça parça izlemiştim. Yani filme kendimi vermeden birkaç oturumda izlemiştim. K Dergisinin 1 Ekim 2010 tarihli sayısında filme temel oluşturan roman hakkında Cansu Yılmazçelik tarafından yazılmış yazıyı okuyunca filmi tekrar izlemeye karar verdim.

Film güzel bir film olmasının ötesinde dersler de içeriyor. Eğer sevgilinizi mutsuz etmenize rağmen bunun farkında değilseniz ve gün gelip sevgiliniz sizi terk edip hayatınızın kayma ihtimali varsa bu filmi mutlaka izleyin derim. Olur ya zaten terk edilmişseniz yeni izleyin derim. Zira film geçmişte yapılan hataları gözden geçirme fırsattı verecektir.

Şu paragrafı beyazperde.com'dan aldım: "İngiltere’nin önemli yönetmenlerinden imzalı film yine önemli oyuncularının son derece sempatik, içten ve başarılı performanslarıyla size kendisini sevdirmeyi başarıyor. Başrolde kariyerinin en doğal oyunculuğunu çıkarırken ve yine fırlama, güvenilmeyen yakın arkadaş rolüyle döktürürken; ve gibi starların da küçük rolleri filmi unutulmaz bir sinema şölenine dönüştürüyor."