3 Şubat 2012 Cuma

Sinema Konulu Süreli Yayınlar

Son zamanlarda sineme konulu bir şeyler okumak istediğimde ilk aklıma gelen sitelerden birisi www.tersninja.com. Özellikle Cuma günleri gösterime giren filmler hakkında tersninja.com’da yapılan değerlendirmeleri önemsiyorum.


www.beyazperde.com, uzun yıllardır istikrarlı bir şekilde izlediğim, herhangi bir film hakkında bilgi almak istediğimde direk ziyaret ettiğim sinema konulu bir site. Bu site görece eski olduğu için veritabanı oldukça geniş.

Türkiye’deki sinema sektörü ile ilgili haberleri okumak istediğimde ise öncelikle ziyaret ettiğim site: www.sadibey.com. Örneğin Nur Onur tarafından yazılan “Kitle Kültürü Sineması ve B Filmi” adlı kitabın 2. basımının Hayal Perest Kitap tarafından yapıldığı haberini sadibey.com’dan almıştım.


Bir de bazıları aylık bazıları haftalık online sinema dergileri var. İlk aklıma gelenler: Ayda bir yayınlanan Cinedergi ve haftalık çıkan Arka Pencere. Fazla büyük olmayan ekranda okuması incelemesi zor olan bu dergiler, henüz herkesin 24 saat internete bağlı olmadığı zamanlar için uygundu. PDF veya başka formdaki(genellikle Flash) dergiyi bir kez indirip istediğin zaman okuyup inceleyebiliyordun. Madem şimdi herkes ister evde ister işte isterse de cafede olsun her an internete bağlı, o zaman bu online dergilerdeki içeriklerin site olarak düzenlenmesinin vakti çoktan geldi.

www.hayalperdesi.net sitesini ve 2 ayda bir yayınlanan dopdolu online dergisini unutmamak gerekir. Online Hayal Perdesi dergisi bugüne kadar 26 sayı çıktı. Son sayıdaki Ömer Lütfi Akad dosyası oldukça kapsamlı olmuş.