18 Ocak 2012 Çarşamba

Özgür Edebiyat Dergisinin Ocak-Şubat 2012 Sayısı

Şimdiye kadar 31 sayı çıkan ve 2 ayda bir çıkan dergiyi izleme konusunda istikrarlı değilim. Bunun önemli nedeni derginin 2 ayda bir yayınlanmasıdır. Bu sayıda Tuncer Erdem, Fulya Özorhan, Burcu Erdoğan, Engin İnceoğlu, Burcu Güldemet, Sofya Kurban, Özgür İremhür ve Kazmo İşiguro’dan birer öykü var. Yani bu sayıda toplam 8 öykü bulunmaktadır. Derginin yayın kurulunda, dergicilikte tecrübeli Adnan Özer, Metin Celâl ve Atilla Birkiye bulunmakta  ve dergi Özgür Yayın Dağıtım tarafından çıkarılmaktadır.

Dergide ayrıca toplam 8 şairin şiirine yer verilmiş. Özgür Edebiyat Dergisinin şiir, öykü ve eleştiri deneme yazılarının yerleşimi Memet Fuat’ın Yeni Dergi ve Yazko Edebiyat’ta yaptığı gibi. Yani yaş sırasında göre önce şiir ve öyküler sıralanıyor. Şiir ve öyküler karışık olarak yayınlandıktan sonra sıra diğer yazılara geliyor.

Dergide ilgimi özellikle çeken yazı Kemal Bek’in Sabit Kemal Bayıldıran’a verdiği cevaplar oldu. Sabit hoca Zaman Kitap’ta Kemal Bek’in "Bir Günün Sonunda Arzu" adlı kitabından söz etmiş. Bunun üzerine Kemal Bey de Sabit hocaya cevap vermiş(*).

Derginin kapağından fark edileceği üzere Alper Akçam'ın Orhan Pamuk konulu yazısı okunmaya değer. Özgür Edebiyat Dergisinin her sayısında Özdemir İnce'nin Ne Var Ne Yok başlıklı yazılarında edebiyat dünyamızla ilgili gelişmelerden söz ettiğini hatırlatmak isterim.

* Sabit hocaya telefon edip "Hocam bu ayki Özgür Edebiyat Dergisini gördün mü?" diye sordum. Cevap evet oldu. Hoca Kemal beye cevap verip vermeme kosunda henüz karar vermemiş.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Magento web tasarım olarak artık bloğunuzu sıklıkla takip ediyoruz yaptığınız paylaşımlar çok iyi , başarılarınızın ve paylaşımlarınızın devamını dileriz.