29 Temmuz 2012 Pazar

Hayatının Seçimi – The Ledge Filmi


Bazı filmler bir iki hafta gecikme ile Adana’daki sinemalarda gösterime girmekte, bazıları ise ne yazık ki Adana’ya hiç uğramıyor. Üstelik Adanada gösterim şansı bulamayan filmler belli bir düzeyin üzerinde olup sanat değeri olan filmler. Bu durumda bize söz konusu filmin DVD'sinin çıkmasını beklemek kalıyor. Şu aralar Adana’daki sinemalarda gösterilen Hayatının Seçimi, İstanbul sinemalarında Haziran ayında gösterilmeye başlanmıştı. Madem bu hafta M1’deki CineBonus’ta gösteriliyor kısaca söz edelim. Önce film şirketinin verdiği özeti okuyalım.
Hayatının Seçimi – The Ledge(2011) filminde karanlık bir geçmişe sahip olan Shana, aynı iş yerinde çalışmaya başladığı komşusu Gavin ile tutkulu bir aşk yaşamaya başlar. Ancak Shana’nın uçlarda yaşayan kocası Joe’nun bu sadakatsizliği öğrenmesi üçünü birden fırtınalı bir sona doğru sürükleyecektir. Zamana karşı yarışılan bu gerilimde, karmaşık bir aşk üçgeni ve birbiriyle karşıt düşüncelere sahip iki adamın ölümcül çatışması merak uyandıracak bir şekilde perdeye yansıyor.” Özetten görüleceği üzere bir aşk üçgeni söz konusu. Başka bir deyişle 2 erkek tarafından sevilen bir kadın var filmde. Erkeğin birisi eşi iken diğeri ile henüz tanışmıştır ve işyerinde beraber çalışmıştır. Üstelik evli karı koca ile evli kadını seven erkek birbirine yakın komşudur.
http://www.imdb.com/title/tt1535970/
Bu film hakkında yazılan 4 tanıtım eleştiri yazısının linkleri aşağıdadır. Eleştiriler genelde olumlu ve filmin ilgiyle izlendiği yorumunda birleşilmektedir.



http://www.sadibey.com/2012/06/01/darwinin-torunu-inanca-bakiyor/

http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/749249-afacan-hayvanlar-edith-piafin-kitasinda

http://www.tersninja.com/bu-hafta-vizyona-giren-filmler-8-haziran-2012

Filmde aşık olunan kadın rolünü Liv Tyler oynuyor. Güzel oyuncuyu ilk kez Bernardo Bertolucci’nin 1996 yılı çekimi Stealing Beatfy(Çalınmış Güzellik) filminde izlemiştim. Liv Tyler hayranları bu filmi kaçırmak istemeyeceklerdir.
 
 

Hayatının Seçimi filmini baştan sona sıkılmadan ve ilgim dağılmadan izledim. Liv Tyler artık genç kız olmasa bile hala güzel. The Ledge filmi Adana'daki sinemalarda gösterimden kalkmadan izlemeniz önerilir. Bizce bu film için harcayacağınız zaman için pişman olmazsınız. Aşağıda verilen fotoğrafta Liv Tyler'ın son hali var.


Film hakkında bu kadar bilgi verdikten sonra gelin filmdeki karakterler üzerinde biraz konuşalım. Daha doğrusu filmdeki karakterleri bahane edip bazı insani durumları kendimizce yorumlayalım:

Kısır Olduğunu Öğrenen 2 Çocuk Babası Polis
Filmde önemli karakterden birisinin mesleği polisliktir. Polisimiz evlidir ve 2 çocuk sahibidir. Daha filmin başında doktorundan doğuştan kısır olduğunu öğreniyor. Başka bir deyişle yıllardır beraber yaşayıp büyüttüğü 2 çocuğunun biyolojik babası olmadığını öğreniyor. Bu kişi Türkiye’de yaşıyor olsaydı sizce ne yapardı? Eline silahını alıp karısının karşısına dikilir miydi? Filmdeki adıyla Hollis kısır olduğunu öğrendiğinde şok geçiriyor geçirmesine ama aklına hemen belindeki silahı gelmiyor.


Facebook hesabımız: http://www.facebook.com/adana.sanat