16 Temmuz 2012 Pazartesi

Otobüs Filmi


Antepte ortaokula başlamam ile sinema merakının beni esir alması aynı zaman dilimine denk gelmişti. O zamanlar Antepte her seansta 2 film oynatılırdı. 2. film ya daha önce gördüğümüz bir film olurdu ya da vurdunun kırdının yani dövüşlü sahnelerin olmadığı bir film olurdu. Dolayısıyla 2. filmi pek sevmezdik ve genelde kesilirdi.

Bir gün girdiğim sinemada oynayan filmin birisi Tunç Okan’ın Otobüs filmiydi. Çin işi karate, Malkoçoğlu ve Tarkan gibi vurdulu kırdılı filmleri izlemeyi sevdiğim için Otobüs filminden bir şey anlamamıştım. Ancak aradan geçen bunca zamana ve Otobüs filmi tür olarak o zaman ilgimi çekmeyen bir film olmasına rağmen birçok sahnesi beynimden silinmiş değil. Çekildiği dönemde sinemalarda gösterim şansı bulan Otobüs filmi daha sonra 12 Eylül döneminde yasaklanmıştı.

Bu film Youtube sayesinde her an elinizin altında olduğu için mutlaka izleyin derim. Filmin müzikleri Zülfü Livaneli'ye ait. Filmde İsveç'e kaçak işçi olarak götürülen, köylerinden başka bir şehir görmemiş bir otobüs dolusu insanın Stokholm'e vardıktan sonra başlarından geçenler anlatılıyor.