17 Ağustos 2011 Çarşamba

Noruwei no mori - İmkansızın Şarkısı Filmi


Bazen bir filmle ilgilenmem veya kayıtsız kalmam için filmin adı yeterli bilgiyi verir. İmkânsızın Şarkısı’nın bir film adı olduğunu öğrenir öğrenmez izlemeye karar verdim. Devamında filmin senaryosunun aynı adlı bir romandan yola çıkılarak yazıldığını ve film adının aynı zamanda bir Beatles şarkısının adı olduğunu öğrenmemle birlikte İmkânsızın Şarkısı filmini ilk izlemem gereken filmlerden birisi olması için yeterli bir nedendi. Filme konu kitabın 2008 yılında Türkçeye çevrilip Doğan Kitap tarafından yayınlandığını belirtelim. 

Bu metni yazma nedenimiz sizi bu filmi izlemeye teşvik olduğu için fazla ayrıntı vermeden konusunu özetleyeceğiz. Ötesi net ortamında bu filmle ilgili çok sayıda derinlikli yazılar var.

Nauko ve Kizuki çocukluk arkadaşıdırlar, Watanabe ise Kizuku’nun çok yakın arkadaşıdır. Dolayısıyla bu üçlü sıklıkla görüşür. Derken liseyi bitirdiği yıl Kizuki intihar eder. Filmde bu intiharın üzerinde fazla durulmuyor. Bu sırada 18 yaşında olan Watanabe üniversite okumak üzere Tokyo’ya gider. Aradan bir süre zaman çektikten sonra Nauko gelip Tokyo’da Watanabe’yi bulur. Her ne kadar Nauko ile Watanabe duygusal yakınlık kursalar bile Nauko sorunludur ve Kizuki’nin gölgesi üzerlerindedir.

İmkansızın Şarkısı filmi 130 dakika olsa bile filmin 90 dakikalık bir kopyası hazırlanmış olsaydı değerinden hiç bir şey kaybetmezdi. Çünkü yer yer filmin temposu düşüyor. Duygusal aşk filmlerini seviyorsanız İmkansızın Şarkısı filmine kayıtsız kalmayınız.