29 Nisan 2018 Pazar

Jean Seberg – Carlos Fuentes Aşkı



Kendimi bildim bileli Latin Amerikalı yazarların kitaplarına, romanlarına ilgi duymuşumdur. Bu nedenle Carlos Fuentes’in 1996 yılında Türkçe basılan “Diana” adlı kitabını kitapçıda görür görmez edinip okumadan, incelemeden kitaplığıma koymuştum.


Sonra günün birinde Serseri Aşıklar filmini tekrar izleyince kadın oyuncunun fotoğrafının Carlos Fuentes’in yukarıda adını andığım Diana kitabının kapağında kullanıldığını fark ettim. Hemen kitabı okumaya başladım. Diana kitabını Can Yayınları roman olarak adlandırsa bile Carlos Fuentes, Jean Seberg’le olan aşkını anlatıyordu.




Henüz Serseri Aşıklar filmini izlemediyseniz bulup izleyin derim. Sonra Jean Seberg’in başka filmlerini aramak isteyeceksiniz.

Jean Seberg, Airport filmini çekmek üzere 2 aylığına Meksika’ya gittiğinde bir yılbaşı gecesi Fuentes ile tanışıp aşk yaşar. Airport filmi 1970 yılında gösterime girdiğine göre Fuentes – Seberg aşkı muhtemelen 1969 yılının son gününde başlayıp alevlenmiştir.


https://www.imdb.com/title/tt0065377/

Yukarıda sözünü ettiğimiz À bout de souffle – Serseri Aşıklar filmi ise 1960 yılında gösterime girmiştir. Dolayısıyla Seberg’in Diana kitabının kapağında kullanılan fotoğrafı 1960 yılına ait iken Fuentes-Seberg aşkı 10 yıl sonra yaşanmıştır. Airport filminin başrolünde Burt Langaster oynamakta ve gerilim filmlerinden hoşlanmıyorsanız Airport filmine kayıtsız kalabilirsiniz. Airport filmiyle ilgilenme nedenimiz, Jean Seberg’in Fuentes ile aşk yaşadığı günlerdeki haline görmektir.