27 Haziran 2012 Çarşamba

Sinematek Adana Etkinlikleri : V For Vendetta Filmi


Birkaç aydır Adana’da Sanayi Odası toplantı salonunda her ayın son Salı günü akşamında film gösterimi yapılmakta, film sonrası film üzerine konuşulmaktadır. Dün haziran ayı için seçilen V for Vendetta filmini sinema meraklıları ile birlikte izledik. İşte ilk kez katıldığım gösterimle ilgili izlenimlerim:
 * Film seçimi yerindeydi, sıkılmadan izledik. Bu filmi henüz izlemeyenler afişine bakıp burun kıvırmasınlar, mutlaka izlesinler derim. Tahminim odur ki bu filmi çok kişi ikinci izleme gereğini duyacaktır. Filmin DVD’sini uzun zaman önce edinmeme rağmen izlemek için acele etmemişim.
* Film öncesi yapılan sunum gayet iyiydi, sunum metni için Murat Hersekli bey belli ki iyi çalışmış.
* Salon sıcaklığı, ortam ve koltuklar çok iyiydi. Sonuçta Sanayi Odasının toplantı salonuydu film izlediğimiz yer.
* Yaz olmasına rağmen ilgi fazlaydı. Görünen o ki normal sezonda Adana’nın boşalmamış olduğu aylarda salon dolacak.
* Ses sistemi 2 kanal olmasına rağmen iyiydi. Volume iyi ayarlanmıştı.
* Görüntü alanı küçüktü, bu nedenle önlere oturmak gerek.
* Görüntü kalitesi bence iyi değildi. Bu değerlendirmeme son zamanlarda sürekli HD film izlemem nedendir belki. Sanırım filmi izleyenlerin çoğuna görüntü kalitesi yeterli gelmiştir.
* Filmde çok fazla konuşma olduğu ve neredeyse kahramana söyletilen her söze felsefi bir anlam yüklenmek istendiği için altyazı yerine dublajlı kopyayı tercih edilsin isterdim. Gösterim bitip eve dönüp bendeki dublajlı kopyayı kısa süre izleyince seslendirmenin gayet başarılı olduğuna inandım.
* Sinematek Adana’nın bundan sonraki gösterimlerine mutlaka katılacağım.